Köp online

Produkter

Du är här:

Villkor »

Försäljningsvillkor webshop och postorder

 

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

För att kunna uppfylla rättsliga skyldigheter, kopplade till ditt köp, eller serviceärende (såsom skyldigheter enligt bokförings- och skattelag-stiftningen) behandlar Viking Yachting AB, i egenskap av personuppgifts-ansvarig, nödvändiga personuppgifter.

De personuppgifter som kan komma att behandlas för detta ändamål är ditt namn, personnummer, folkbokförings-/fakturaadress, telefonnummer, e-postadress samt uppgifter som är kopplade till förfrågningar, reklamationer eller liknande kontakt med Viking Yachting AB, samt de uppgifter som lagras i cookies på vår webbplats.

Viking Yachting AB vidtar tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda de personuppgifter som Viking Yachting AB behandlar, avseende dig. Dina uppgifter kommer inte att lämnas ut till tredjepart i marknadsförings-syfte. I det fall du godkänt att ta emot våra nyhetsbrev kommer din e-postadress att användas vid utskick om nyheter och erbjudanden, från oss. Externa leverantörer (t.ex. DIBS, Bambora och kreditupplysningsföretag) kan få tillgång till dina personuppgifter enbart för att uppfylla rättslig skyldighet eller för att upprätthålla, eller tillämpa våra försäljningsvillkor.

Du som är registrerad äger rätt att begära registerutdrag, för att kunna kontrollera vilken information som finns registrerad. Personuppgiftsansvarig är skyldig att på begäran av den registrerade, rätta uppgifter som är felaktiga, ofullständiga eller missvisande. Du kan givetvis inkomma med synpunkter avseende personuppgiftsbehandlingen till Viking Yachting AB, men du har även rätt att inkomma med klagomål till Datainspektionen. Den registrerade har också rätt att på begäran få sina uppgifter raderade.

Personuppgifter som är nödvändiga att spara för hantering av garantiåtaganden och eventuella reklamationsärenden kommer att sparas i tre (3) år, eller så länge en garanti eller ärende pågår. Personuppgifter som är nödvändiga att spara enligt bokföringslagen kommer att sparas i tio (10) år från utgången av det kalenderår då aktuellt räkenskapsår avslutas.

Du ger vid beställning eller inlämning av serviceärende ditt samtycke till behandlingen av personuppgifterna i enlighet med ovanstående.


KÖP

Vid beställning träffas avtal om köp först när vi bekräftat beställningen via e-post. Orderbekräftelsen genereras automatiskt utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t.ex. pris, leveranstid m.m. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Bilderna kan avvika från den verkliga produkten.


PRISSÄTTNING

Alla priser anges i SEK inklusive moms. Priset är fritt vår butik, frakt tillkommer. Priset för frakt syns först i kassan vid betalning.


LEVERANS

Under högsäsong sker leverans på lagerförda varor normalt inom Sverige på 3-7 arbetsdagar, utrikes 5-20 arbetsdagar. Vänligen meddela oss om du önskar en specifik leveranstid. Till privatpersoner skickar vi normalt paket med DHL Servicepoint, som hämtas ut på ditt närmsta utlämningsställe. Till företag levererar vi normalt med DHL företagspaket. Du kan också göra en beställning i vår webshop för avhämtning i vår butik.

Om en vara är tillfälligt slut i vårt lager restnoteras varan. Normal leveranstid är ca 10 dagar. Vi avvaktar normalt med leverans intill dess att din order är komplett. På din begäran kan dock en delleverans ske efter kontakt med oss. Eventuell extra fraktkostnad betalas av dig. Du meddelas via SMS eller e-post när din order finns att hämta på utlämningsstället eller i vår butik.


BETALNINGSSÄTT

Mastercard/VISA, efterkrav (max 10.000 kr), faktura eller delbetalning. Vid efterkrav tillkommer 50 kr (DHLs avgifter). Du som betalar med Mastercard eller VISA slipper helt dessa avgifter. Observera att efterkrav och faktura endast fungerar inom Sverige, vid beställningar från utlandet accepterar vi endast Mastercard/VISA.  Vi använder DIBS för säker hantering av kortbetalningar. Kontot belastas först vid leverans.


BETALNING MED FAKTURA OCH DELBETALNING

Vid betalning via faktura och delbetalning samarbetar vi med Klarna. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer eller organisationsnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar. Samtliga fakturor är av Viking Yachting AB överlåtna till Klarna. Vid betalning via faktura utgår en faktureringsavgift om 100 kr. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Läs mer om villkoren för Klarna Faktura och Klarna Delbetalning 6, 12 eller 24 månader i kassan.
 

RETUR/ÅNGERRÄTT, GARANTI OCH REKLAMATIONER

Privatperson har rätt att ångra köpet inom 14 dagar. Returfrakt betalas av kunden. Full kreditering sker förutsatt att varan är i nyskick och i sin originalförpackning. Om så ej är fallet krediterar vi varan minus värdeminskning.

Returrätten gäller ej kapade varor, spinnakerbommar, bommar eller dylikt. Samt varor i lösvikt, t.ex. skruv. De flesta varor har 1-3 års garanti, övriga villkor enligt konsumentköplagen. Normalt gäller ditt kvitto som garantisedel. Kontakta oss direkt om ett fel upptäcks. Vi garanterar att varorna du beställt är felfria vid leverans. Om det trots allt är fel på produkten, skall du kontakta oss snarast för att ombesörja returfrakt. Vi tar inte emot reklamationer utan att du kontaktat oss innan du sänder tillbaka varan. Vi reserverar oss för tryckfel, prisändringar, ändringar av tekniska specifikation, slutförsäljning samt avgiftshöjningar. Produktbilden kan avvika från den verkliga produkten.

Är paketet transportskadat skall detta anmälas direkt när du tar emot paketet. Begär ett skriftligt intyg från utlämningsställe eller chaufför - annars kan fraktbolaget ej krävas på ersättning för skadad vara.